Moneymaniac


 Namn Moneymaniac Tilltalsnamn Yatzy Färg svart konstantskimmel Kön valack Född 1990 Ras Jorvikisk ponny
 
Moneymaniac, som oftast kallas Yatzy, är en liten D-ponny med glimten i ögat, trots sin höga ålder på hela 24 år. Tyvärr är det svårt för Yatzy att hålla vikten - istället för att bli tjock blir han istället för mager. 
Yatzy är en väldigt envis liten gubbe och gör inte mer än vad som krävs. Samtidigt som han är väldigt stark tycks "galopp" vara ett ord som bör förbjudas. Klurig häst, där.
 
Yatzy såldes som femontårig efter ett långt liv på ridskolan till en gård där de erbjöd turridningar och möjlighet att hyra hästarna. Yatzy var en väldigt populär liten ponny - tyvärr hade han redan hunnit utveckla vanan att höja huvudet när man skulle tränsa på ridskolan.
Efter nio år på gården hamnade Yatzy hos Jarlassons, där han stannade i nåra månader medan Joe red på honom. Sedan hamnade han i försäljningstallet i ett par veckor, men jag hade redan fått upp ögonen för den lilla krabaten när Joe ridit förbi Vingården ibland och köpte honom på studs.
Hos mig ska han få stanna, tills dagen då det är dags att säga farväl är kommen!
 
Yatzys smeknamn, ålder samt personlighet (ej historia) är taget från en häst som gick bort i slutet av sommaren 2014. Jag tillbringade en vecka med den underbara hästen, och kommer aldrig glömma de fina minnen vi hann få ♥

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: